Kulinaria

Barbara Kaszuba

Zupa pokrzywowa

Maj to miesiąc pierwszych ziół. Najpierw gotuję rosół. Pod koniec gotowania kładę 3-4 ziemniaki. Na patelni podsmażam na oleju 30-40 deko pokrojonych młodych pokrzyw. Dodaję do zupy, chwilę gotuję. Zaprawiam śmietaną 30%. Gotuję kilka jaj na twardo jako dodatek. Bardzo smaczna i zdrowa zupa. Polecam.

Zupa szczawiowa

Gotuję rosół i dodaję 3-4 kartofle. Pod koniec dodaję drobniutko pokrojony szczaw. Gotuję. Zaprawiam śmietaną. Gotuję kilka jaj na twardo. Na talerz kładę 3 połówki jaj, nalewam zupę i… Smacznego.

Nazywam się Barbara Kaszuba. Jestem Mazowszanką. Po maturze wyjechałam do Gdańska na studia. Skończyłam ekonomię i tu zostałam. W technikum rolniczym uczono nas gotować. Uwielbiam piec i gotować. Kocham wszystkie możliwe robótki ręczne.

Prowadzę Kaszubską Fundację Pomocy Potrzebującym i w niej prowadzę różnego rodzaju warsztaty począwszy od rękodzieła przez kulinarne i wycieczki polskie i zagraniczne. Zapraszam na mój profil na facebook. Będzie mi miło Państwa gościć.